inspirasjon fra Gyldendal forlag

Vi erklærer strikkehøsten for åpnet med sesongens første strikkebok: #STRIKK av Ellen Wessel

Foto: Vibeke Glosli

Foto: Vibeke Glosli

En hilsen fra Ellen:


blaibok

ellenJeg skal lage bok! JEG!!!

Jeg er spent, stolt og glad – men det er også skummelt og skremmende. Gode venninner heier meg frem: «På med dronningkronen, hev hodet! Klart du skal lage bok, frk. Wessel. Kom igjen!» Og en annen venninne, Vibeke, sier: «Klart du skal lage bok. Dette fikser du. Jeg kan være fotografen din.»
Ok, på med dronningkronen, frem med penn og papir. Denne boken har jeg gått svanger med i over to år. Ideene bare rant inn i hodet og ned på arket, og til slutt materialiserte de seg som kule, skjønne og myke plagg. Inspirasjon henter jeg fra alle mulige steder: moteblader, bloggere, Pinterest, filmer og folk på gata.

Mote og interiør har alltid betydd mye for meg. Jeg blir glad av å ha det fint rundt meg, og jeg må føle meg vel i «outfiten». Med garn og pinner er det så utrolig mye fint du kan lage! Jeg har for eksempel lenge ønsket meg en av disse vakre putene i sikksakkmønster, men de er litt dyre. Kjøpte nesten en i gull og beige, men da kom strikketrollet opp i hodet mitt og sa: «Hallo, lag den selv, da vel. Du kan hekle den!» Og det gjorde jeg. Den ble ganske kul, billigere og best av alt – jeg har laget den selv. Mestringsfølelse. Det gjør godt det, uansett om du er tre eller hundre år.

Jeg håper du vil like boken, bildene og ideene, og ikke minst at den vil gi deg lyst til å strikke. Visste du forresten at tjue minutter strikking senker hjerterytmen med gjennomsnittlig elleve slag i minuttet? Det er dermed, ifølge Dansk tidsskrift Psykologi, like avstressende som yoga eller meditasjon. Så sett deg i godstolen med en god kopp te og la deg inspirere.

#ENJOY

Klem fra Ellen


45

Foto: Vibeke Glosli

Foto: Vibeke Glosli

Foto: Vibeke Glosli

 

Forlagets omtale:
I denne strikkeboken finner du 35 trendy og lettstrikkede plagg som gensere, jakker, luer og vesker til damer i alle aldre. Du får også oppskrifter på lekre interiørprosjekter som puter og vasetrekk. Oppskriftene er nye og har ikke tidligere vært publisert. Ellen Wessel forklarer alle sine modeller på en enkel måte, og hvis du trenger hjelp underveis, finner du en grundig strikkeskole bak i boken.

Denne boken vil gi masse inspirasjon til deg som aldri har strikket før, for deg som har glemt hvordan det var å strikke, og for deg som trenger påfyll. Modellene spenner vidt, fra mønster med flere farger og strukturstrikk til enkel glattstrikk. Har du lyst til å strikke plagg som finnes i dagens motebilde, er dette boken for deg. De flotte bildene er tatt av Vibeke Glosli.

 

STRIKK

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS