inspirasjon fra Gyldendal forlag

Ny strikkebok til deg – fordi du fortjener det!

Foto: Nathan W. Lediard

Foto: Nathan W. Lediard

Strikketid. Tidløse hverdagsplagg av Marte Helgetun

Strikketid_forside_original

Skjem deg bort med en liten dose strikketid hver dag. Nå er det på tide å strikke til deg selv!

Jeg har hatt magen full av sommerfugler i innspurten på denne boka. Dette er min første bok med design til voksne, og boken inneholder over 30 modeller til damer. Jeg syns det er stor forskjell på å lage klær til barn og til voksne, og det har jeg kjent mye på etter at jeg startet på disse modellene. Til barn holder det at klærne er «søte nok», da går det som oftest bra. Til voksne fungerer det ikke slik. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg vil ikke være søt. Jeg vil heller være både elegant og litt tøff, noe som har resultert i et knippe tidløse hverdagsplagg.

blaibok

Helt uten bruk av symaskin

Det jeg liker aller best med å designe strikkeplagg, er å finne ut hvordan de kan lages og forklares på en enklest mulig måte. Så etter å ha laget ferdig alle modellene til denne boka står symaskina fortsatt ubrukt helt bakerst i skapet. Den samme tankegangen har jeg også når jeg skriver oppskriftene. Jeg skriver uten forkortelser og prøver å unngå avansert fagspråk.

 

Hvorfor «Strikketid»?

Vi har mange ulike roller og forventninger til oss selv i hverdagen. Mandag glir over i fredag, og plutselig er det helg igjen. For min del handler det om å finne tid til det som gir meg påfyll. Gjøre hver dag til et godt sted å være. Når ungene er lagt og dagens arbeid nesten unnagjort, da er det min tid, min strikketid. En liten dose hver dag gir meg rom til å senke skuldrene og bare være meg. Det er dette jeg kaller hverdagsluksus. Det er da jeg kjenner kreativiteten komme, og jeg kommer i «flyt». Slik ble også modellene i denne boka til.

 

Fra forlagets omtale av boka:

Enkle og elegante hverdagsplagg til damer i alle aldre. En strikkebok for alle, uansett nivå!

I sin tredje bok Strikketid. Tidløse hverdagsplagg presenterer forfatter og designer Marte Helgetun enkle strikkeplagg du kommer til å bli glad i.

Marte Helgetun har laget en kolleksjon med enkle, elegante og litt tøffe hverdagsfavoritter. Med hjelp av sin faste fotograf Nathan W. Lediard presenterer hun over 30 oppskrifter på gensere, jakker, kjoler, skjørt, luer og skjerf til damer i alle aldre. Oppskriftene er skrevet på en enkel og lettfattelig måte, helt uten forkortelser og avansert fagspråk. Plaggene er designet slik at det skal være minst mulig montering, så symaskina får stå ubrukt helt bakerst i skapet.

 

Foto: Nathan W. Lediard

 

Innlegget er opprinnelig publisert på Marte Helgetuns egen blogg: http://www.martehelgetun.no/blogg/2016/01/fordi-du-fortjener-det/

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS