inspirasjon fra Gyldendal forlag

Ny strikkebok: Strikkede luer og tilbehør til store og små av Ingvill Freland

En hilsen fra Ingvill:

Jeg synes det er artig å se at flere og flere tar pinnene fatt og lærer seg strikkekunsten. Og jeg tror faktisk at gode stunder med strikketøy, skaperglede og sjelero er ekstra viktig for oss i dag. Vi strikker jo ikke fordi vi må ha klær. Dem kan vi kjøpe ferdig i butikken.

Strikkingen følger med meg overalt, og alle ledige stunder benyttes til arbeid med pinner og garn. Jeg har et stort behov for å utfolde meg kreativt, og i hodet har jeg flere ideer enn fingrene rekker å sette ut i livet. Jeg har noen ganger lurt på om idémylderet kan ta slutt, men ennå ser det ikke slik ut.

Inspirasjonskildene mine kan være så mangt. Ofte begynner det med at garnkvalitet eller farger inspirerer meg, og skaperprosessen er i gang. Andre ganger kan jeg bli inspirert av teknikker, som jeg tester ut og videreutvikler for å oppnå en tenkt effekt. Dette er Snøkrystallen et eksempel på. Teknikken tar utgangspunkt i en enkel fletteteknikk, men jeg så at hvis jeg tar med ekstra mange masker, setter to fletter sammen og lager flettepartier annenhver gang, vil det gi en spennende bobleeffekt. Første gang testet jeg den i loddent, uelastisk garn, men resultatet ble helt flatt. Det måtte noe fastere og mer elastisk garn til, og jeg prøvde merinogarn, noe som fungerte akkurat slik jeg ønsket: Snøkrystallen var blitt til!

Andre ganger kan det være at jeg ser for meg det ferdige resultatet, og da gjenstår det å finne garn og teknikk eller mønster som passer inn i bildet.

Mange prosjekter strander på veien, noen går gjennom store endringer før de eventuelt blir til et ferdig resultat, og enkelte fungerer med en gang, men det er av de sjeldne. Å lage strikkemodeller består i mye prøving og feiling.

Denne boka er laget til alle glade strikkere, med ønske om mange koselige stunder med strikketøyet! Håper boka inspirerer til nye prosjekter!

Hilsen Ingvill Freland

 

 

Forlagets omtale:

Endelig en strikkebok med luer og tilbehør til hele familien!

Ingvill Freland står bak den populære nettsiden Strikkekista.no. I denne boka presenterer hun over 30 oppskrifter på luer og annet tilbehør til hele familien. Modellene er unike og tidsriktige i utformingen, og foruten et stort utvalg luer får du også oppskrifter på ulike skjerf, sjal, pannebånd, votter og pulsvanter. De fleste oppskriftene har størrelser for både barn og voksen.

Ingvill liker å teste ut teknikker og skape spennende effekter, og den kjente Konglelua er selvsagt med i boka. Ulike teknikker beskrives både i tekst og bilder, og flere av oppskriftene suppleres av en link til en video som demonstrerer den aktuelle teknikken.
Luer og tilbehør er små prosjekter som er raske å lage og som tar liten plass i veska. Resultatet er hyggelige og personlige gaver som passer årstiden perfekt!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS