inspirasjon fra Gyldendal forlag

Ny strikkebok: Strikk med Tora

Foto: Lene-Mari Prøven

Foto: Lene-Mari Prøven

EN HILSEN FRA TORA:

blaibok

 

dsc_2844

Foto: May B. Langhelle

Våren 2014 fikk jeg en forespørsel fra Gyldendal om å lage en strikkebok, noe jeg syntes virket veldig spennende og som jeg følte jeg bare måtte si ja til. Tanken var i utgangspunktet at jeg skulle plukke ut mine favorittoppskrifter, men det ble til slutt en bok med bare selvkomponerte oppskrifter. Jeg hadde ingen anelse hvor mye arbeid det faktisk ville bli med en slik bok. Planen var at boka skulle gis ut høsten 2015, men slik ble det ikke! En liten tass kom til verden og satte hele boka på vent. I boka er det litt av hvert fra kofter, gensere, lue, votter, interiørstrikk og også strikk til hund. Jeg måtte jo få fram det som er meg.

Jeg har hatt en utrolig god hjelp fra Ann Kristin og Ingrid fra Gyldendal, og uten dem hadde det nok aldri blitt noen bok. Jeg har også fått god hjelp fra den lokale strikkebutikken her i Meråker Strikken, både med strikking og litt råd. I tillegg har jeg fått litt hjelp til å strikke opp noen av produktene av både mor, svigermor, Kari Stensen, Ingrid Berg og Ingrid Ryvarden. Jeg har hatt noen fantastiske morgener med fotograf Lene Mari Prøven, på jakt etter perfekte bildemotiver. Supporterstrikken ble faktisk fotografert mens skiskytterjentene vant VM-stafetten. En fantastisk fin dag. Takk til May Langhelle for de fine bildene du tok der. Jeg håper dere som kjøper boka blir fornøyde.

Hilsen Tora

 strikk-med-tora

Forlagets omtale:

Skiskytterdronningen Tora Berger debuterer med bok om sin store lidenskap: strikking!
Alle kjenner skiskytterdronningen Tora Berger. En eventyrlig karriere teller to OL-gull, åtte VM-gull og 28 seirer i verdenscupen. Men visste du at hun er minst like god til å strikke som til å gå fort på ski og treffe blink? I denne flotte og personlige strikkeboka har Tora laget alle oppskriftene selv. Hun presenterer blant annet en kolleksjon med supporterstrikk bestående av nikkers til barn, gensere, luer og pannebånd, strømper og buffer til hele familien, sitteunderlag og termostrekk.

Boka inneholder 40 oppskrifter i kategoriene hyttestrikk, utestrikk, hundestrikk og barnestrikk, for å nevne noe. En bok full av inspirerende oppskrifter til både store og små prosjekter, ispedd gode strikke- og sportsminner fra Toras lange karriere.

Tora Berger er en av de største og mest folkekjære sportsprofilene Norges har sett de siste ti årene. Hun jobber nå med rekruttering for Skiskytterforbundet — når hun ikke er hjemme på Meråker med mann og barn og skaper nye strikkekreasjoner.

 

Dette blogginnlegget er tidligere publisert på strikkehula.no/blogg

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS