inspirasjon fra Gyldendal forlag

Ny bok: Strikk til smårollinger

Foto: Elin Sire

Foto: Elin Sire

 

GJESTEBLOGG: Fra den populære bloggen Gustavogberta kommer en bok som inneholder 50 oppskrifter til plagg som fyller behovene de små har til varme, komfort og bevegelsesfrihet.

bilde[2]

Noen plagg er inspirert av klassisk stil, noen er en smule retro, mens andre har et mer moderne snitt. Oppskriftene er merket med vanskelighetsgrad – slik unngår du å gå løs på prosjekt som aldri blir ferdig!

Forfatterne Eli og Mette skriver her noen ord om sin store lidenskap:

 

Eli og Mette

Foto: Eli Østgård og Mette Harbo

 

 

Vi er to søstre som finner vår rekreasjon i strikking, ikke bare etter oppskrifter, men helst ved å designe våre egne ting. Vi er Eli, født i 1969, og Mette, født i 1975, med henholdsvis fem og seks barn. Vi strikker mer enn seg hør og bør, og det er vi smertelig klar over.

Vi startet håndarbeids- og kreativitetsbloggen Gustavogberta i 2010, og den har tatt en helt annen retning enn det vi først forestilte oss. Det ble stor etterspørsel etter strikkeplagg og oppskrifter på bloggen, og da kom ideen om å gi ut en bok. Navnet Gustavogberta kommer fra vår mors foreldre. Berta var usedvanlig flink med hendene og Gustav hadde en sjelden driv til å få utført det han hadde satt seg fore, helst med en gang. Spesielt denne drivende kraften er nok vår styrke også.

bilde1

Foto: Elin Sire

 

Det går sjelden lang tid fra vi får en idé i hodet, til den blir satt ut i livet. Ellers går det ut over nattesøvnen, og vi blir ikke gode å ha med å gjøre. Det er ikke alltid like lett å være kreativ og ha et hode som bobler over av ideer som krever å bli satt ut i livet – helst i går. I vår slekt på farssiden var det også flere kunsthåndverkere med sjeldne talenter, og vi husker vår far som en som ikke ga seg selv om han møtte motgang. Det er gode verdier å ta med seg.

 

Foto: Elin Sire

Foto: Elin Sire

 

Mye av det vi lager kommer av en mangel på og et savn etter noe vi ikke kan finne i butikkene. Våre strikkemodeller er utviklet for å være i bruk lenge. Størrelsene kan virke sprikende, men det er jo også målene for babyer og barn i denne aldersgruppen. Vi strikker alt selv, og har prøvd ut det aller meste på våre egne barn, og slik har vi videreutviklet plaggene til de ble det vi hadde forestilt oss. Inspirasjonen kommer ofte fra håndlagde kreasjoner, spesielt fra 1960- og 1970-årene, og gjerne gjennom mors gamle albumer.

 

bilde5

Foto: Eli Østgård og Mette Harbo

 

Strikk-til-smaarollinger_hd_imageÅ jobbe med strikking er vår store lidenskap. Hva er vel kjekkere enn å få jobbe med det man elsker? Håper dere vil glede dere over boken vår Strikk til smårollinger som lanseres i begynnelsen av april.

 

Mette og Eli

gustavogberta.blogspot.no

 

Boken kan forhåndsbestilles på SMS:
Send SMÅROLLINGER til 2030. 

4 Responses to “Ny bok: Strikk til smårollinger”

 1. hanne

  spennende, nå må jeg finne ut hva alder dette er for, mine små vokser altfor fort, nå 5!

  Svar
  • Ann Kristin Naas Gjerde

   Oppskriftene er i størrelse 0-6 år, Hanne.

   Svar

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS