inspirasjon fra Gyldendal forlag

Noen ganger går drømmer i oppfyllelse

Fra boken "Strikk til barn" av Marte Helgetun. Foto: Nathan W. Lediard

Fra boken «Strikk til barn» av Marte Helgetun. Foto: Nathan W. Lediard

 

GJESTEBLOGG:

Om kort tid går en av mine drømmer i oppfyllelse. Jeg gir ut bok på Gyldendal Norsk Forlag. Strikk til barn. Sjarm i hver maske heter boken og kommer 1. november.

Foto: Nathan W. Lediard

Marte Helgetun.  Foto: Nathan W. Lediard

blaiboken

Da Gyldendal tok kontakt med meg i fjor høst, klarte jeg nesten ikke å tro det jeg hørte. Jeg måtte ta en liten kunstpause, snurre rundt et par runder og juble litt i all stillhet. Men her er faktisk resultatet. Strikk til Barn. Sjarm i hver maske inneholder over 60 oppskrifter til barn i alderen 0–6 år. 176 sider med strikkeglede!

Sammen med fotografen Nathan W. Lediard som på magisk vis klarer å oppnå en spesiell kontakt med barna, synes jeg at vi har klart å lage en bok vi kan være stolte av. Den er tidløs, vakker og full av sjarm.

 

Sjarm i hver maske
Boken er full av sjarmerende barn som har det moro. Klær det skal gå an å leke i. Mine barn står oftere opp-ned, enn rett opp og ned… For meg er også sjarm et begrep om det ikke-perfekte. Et erme som er litt lengre enn det andre, et utilsiktet hull her og der. Det er ikke feil, det er sjarm, pleier jeg å trøste mine ferske strikkere med.

strikk-til-barn_sjarm-i-hver-maske

 

Oppskrifter SOM alle skjønner
Oppskriftene mine er skrevet på en måte som alle kan skjønne. Helt uten forkortelser og for mye fagspråk. Her finner dere over 60 oppskrifter på gensere, jakker, bukser, kjoler, skjørt, luer og skjerf i størrelsene 0–6 år.

Foto: Nathan W. Lediard

Tone i storesøsterkjolen.  Foto: Nathan W. Lediard

 

Fra blogg til bok
Jeg har strikket siden jeg var liten jentunge, og strikket min første fanakofte da jeg var 10 år. Riktig nok var den til barbiedukken min, men etter det har modellene blitt temmelig mange. For tre år siden startet jeg bloggen www.martehelgetun.no der jeg så smått startet å vise fram det jeg laget. Jeg fikk raskt forespørsler om å selge mønstre og i løpet av kort tid var jeg oppe med egen nettbutikk, og Design by Marte Helgetun AS ble etablert sammen med min ektemann.

I dag har strikking utviklet seg til å bli mitt levebrød, og drømmen om en gang å gi ut bok går i oppfyllelse. Det var en venninne som sa til meg en gang: «Noen ganger, Marte, så går faktisk drømmer i oppfyllelse.»

Foto: Nathan W. Lediard

Liana i Gå-bort-jakke.

Foto: Nathan W. Lediard

Ellen i en Hjertelig jakke.

 

Jeg ønsker dere en fin strikkeopplevelse med masse sjarm. Ta gjerne en titt på hjemmesiden min martehelgetun.no hvis dere ønsker å se mer av det jeg lager.

 

Hilsen Marte Helgetun

logo

 

 

Foto: Nathan W. Lediard

Jo i bestefarstrøye.  Foto: Nathan W. Lediard

 

 

 

3 Responses to “Noen ganger går drømmer i oppfyllelse”

  1. Ellen Andal

    Ååå, denne gleder jeg meg til!!
    Så herlige bilder av nydelige modeller.

    Svar

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS