inspirasjon fra Gyldendal forlag

Når en lue tar av

Tone med World Cup-lua. Foto: Marte Helgetun

Tone med World Cup-lua. Foto: Marte Helgetun

Ikke undervurder kraften i sosiale medier. Det strikkes luer over hele landet, det postes bilder av luer i alle farger og variasjoner. Det er gøy når luene får sitt eget liv!

Det er litt rart å skulle sitte på sidelinjen og se at ett av dine designprodukter starter å leve sitt eget liv. Med bilder som postes og tagges, lenker som deles og kommenteres i sosiale medier. Etterspørselen etter World Cup-luen har nådd mye lengre enn jeg noen gang kunne drømme om. Vi har til og med måttet bytte garn siden Sandnes Garn gikk tom for Kashmiral-pakka temmelig raskt. Jeg var fullt klar over at garnet var på tur ut når luen ble designet, men det skulle jo bare lages noen hundre luer og det var det mer enn nok til. Jeg ante ingenting om at det kunne ta av slik som det har gjort nå, og det er kjempegøy – men samtidig litt rart å se hvordan den lever sitt eget liv nå.

Foto: Marte Helgetun

En World Cup-lue blir til
Det er ikke hver dag man får en slik utfordring. Å lage en World Cup-lue. Oppdraget kom fra Surnadal IL Langrenn / IPC World Cup, og den skal brukes i forbindelse med et World Cup-arrangement her i Surnadal nå i mars. Det er ikke få pinner som har vært i aksjon for å lage nok luer til dette arrangementet. Mange flinke damer i Husflidslaget og enda noen til, er snart i mål nå med en storproduksjon av World Cup-lua. En stor takk til styret som benytter seg av de ressursene de har i nærområdet. Det liker vi!

Inspirasjon
Det var junior som gav meg inspirasjon til disse World Cup-luene. Flagg og dusk skulle det være.
Jeg ønsket å lage en litt mer voksen lue, en som skulle sitte godt – og ikke minst, ikke klø. Det ble tre varianter: to luer, en med klaffer og en litt baggy lue, og et pannebånd til de litt varmere dagene.

Når en lue lever sitt eget liv
Det strikkes luer over hele landet, det postes bilder av luer i alle farger og variasjoner. Jeg gleder meg over å se alle de fine luene som blir strikket! Det hadde vært ekstra stas hvis dere også tagger luebildene deres med #worldcuplue og poster de på Instagram.

 

Hilsen fra
Marte Helgetun


Foto: Marte Helgetun

Foto: Marte Helgetun

Luene strikkes fram og tilbake og på tvers. De har et enkelt strukturmønster og strikkes på pinne nr. 5 med dobbel BabySilk fra Du Store Alpakka. Til slutt syr du dem sammen i bakkant og snurper dem sammen i toppen med en fuskepelsdusk.

Luene får du i størrelse 6-8 år, 10-12 år, og voksen. Den passer like godt til gutter som til jenter, til damer som til herrer.

Her kan dere kjøpe materialpakken på WorldCup-lue direkte fra meg. Pakken inneholder garnet dere trenger, fuskepelsdusk, flagg og oppskrft.

Jeg bruker «ekte» fuskepels på luene, så får ulven springe i skogen litt til.

 

Foto: Shutterstock/Marte Helgetun

Foto: Shutterstock/Marte Helgetun

 

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS