inspirasjon fra Gyldendal forlag

Marthe&Marthe og podcasting

Foto: Anne Bleiklie

Foto: Anne Bleiklie

… eller historien om hvordan to gråtende jenter på forelesning fant et livsvarig vennskap over strikketøyet.


Vi heter Marthe og Marthe, nærmere bestemt Marthe Burgess og Marthe Wold. Vi møttes som pur unge studenter på Universitetet i Oslo i 2002; ferske fra videregående skole, klare til å redde verden og med håpløse kjærester. Sistnevnte fikk Marthe W til å sitte på en ex.fac.-forelesning og i pausen gråte over strikketøyet sitt. Det første møtet mellom to personer som aldri hadde møttes før var ganske nøyaktig slik:

«Neimen, strikker du! Det gjør jeg også. Se, jeg lager en sokk! …  Hva heter du? Marthe? Det gjør jeg også! … Neimen, gråter du! Fortell da!» Og Marthe W. fortalte om kjæresten det var slutt med, Marthe B. tørka tårer og snørr og fortalte om sin håpløse kjæreste, og så begynte vi å snakke om strikketøyene våre…

Resten er, som de sier, historie.

13 år senere er kjærestene byttet ut (mange ganger), men vennskapet og strikkingen har bestått med glans. I en sånn grad at Marthe B. sin kone, Anne, på et tidspunkt foreslo at vi like gjerne kan lage en podcast hver gang vi møtes, siden vi stort sett bare ender opp med å snakke om strikking uansett. Som foreslått, så gjort!

Etter åtte episoder kan vi konstatere at podcasten har brakt med seg mer moro enn vi noensinne hadde kunnet håpe på: Vi har fått over 2500 nye bestevenner som hører på og snakker med oss på Facebook og Instagram, blitt invitert til å delta på strikkefestivaler, fått ny kunnskap om alt fra dyrehold til kulturhistorie fra all researchen vi gjør før hver episode, og viktigst av alt; fått uendelige mengder med inspirasjon til verdens beste hobby: strikking!

Vi elsker å strikke, vi elsker å snakke, og vi håper at litt av inspirasjonen smitter over på dere som hører på!

martheogmarthe.com

mogm

Foto: Marthe&Marthe

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS