inspirasjon fra Gyldendal forlag

Kaffeslabberas

Irene "Mormor" og designer Henrik Vibskov.  Foto: Mads Emil Hilmer

Irene «Mormor» og designer Henrik Vibskov. Foto: Mads Emil Hilmer

 

Danmarks hippeste strikkeklubb heter Kaffeslabberas og har en snittalder på 80 år.

 

Susanne Hoffmann, designer/stifter. Foto: Mads Emil Hilmer

Susanne Hoffmann, designer/stifter.     Foto: Mads Emil Hilmer

Strikkeklubben Kaffeslabberas ble startet på Amager ved København i 2008, etter initiativ av den gang 27-årige designer Susanne Hoffmann og fire kvinner fra eldresenteret Sløjfen. Her produseres noen av Danmarks mest populære, strikkede designerplagg.

Hver tirsdag møtes ti strikkedamer for å strikke gensere, sokker, skjerf og mye annet. Plaggene blir solgt gjennom tre butikker i København: Mads Nørgaard-Copenhagen, Henrik Vibskov Boutique og CAN. Overskuddet går til Sløjfens kaffekasse, som finansierer foredrag, selskaper og utflukter for alle beboerne på eldresenteret.

I 2011 kom boken Til Kaffeslabberas ut, en kombinert foto-, strikke- og samtalebok i regi av Susanne Hoffmann. Her møter vi syv godt voksne strikkedamer og syv designere og kunstnere som parvis snakker om livets store spørsmål over en kopp kaffe. Til Kaffeslabberas er en annerledes strikkebok med strikkeoppskrifter og samtaler om alt fra alkoholisme, troskap og om det pågangsmotet som skal til for å klare livets opp- og nedturer.

 

Skjermbilde 2013-10-14 kl. 13.13.07

 

 

annelise

«Annelise jumper».

 

Designere og kunstnere som har bidratt i boken: Cathrine Raben Davidsen, Henrik Vibskov, HuskMitNavn, Kasper Eistrup, Mads Nørgaard, Stine Maria Aalykke og Vildbøl de Arce. Boken ble tildelt prisen for Årets Bedste Bogarbejde 2011, kategori fagbøker.

 

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS