inspirasjon fra Gyldendal forlag

Høstens strikkebøker

Høstens strikkebøker fra forlagene

Høstens strikkebøker fra forlagene

Høst betyr strikketid, og det er mye å glede seg til for oss som elsker pinner og garn! Her har vi samlet et utvalg av høstens strikkebøker.

 

0Strikkekalender 2016. Strikking hele året
Bitta Mikkelborg

Bitta Mikkelborg har skapt sin egen strikkekalender i bokform: En pen og praktisk almanakk med strikkeoppskrifter, råd og tips. Mottoet er som før: «Strikking hele året.» Her er i alt tolv årstidsbaserte oppskrifter til blant annet sjal og teppe, sokker og strømper, klut, lue og barnegenser. Hver av dem knytter seg til årstiden, som «Månedens oppskrift». I kalenderdelen kan du selv notere avtaler og fødselsdager. Her er god plass til huskelister, gavelister og handlelister. Du kan også merke av datoen for når du begynte på et håndarbeid, og når det ble ferdig. Eller feste andre hverdagslige betraktninger til papiret. Oppskriftene i almanakken er blitt kvalitetssikret av Mikkelborgs faste teststrikkere. Ellen Lande Gossners vakre fotografier illustrerer almanakken.

 

Vakker strikk til alle årstider
Sidsel J. Høivik

0 (1) 2Endelig er oppfølgeren til strikkeboksuksessen Lekre masker og lekne sting her. Drøm deg bort i vakre strikkemodeller og fantastiske fotografier! Sidsel J. Høiviks fantasifulle strikkemodeller er nydelig foreviget av fotograf Anne Helene Gjelstad, og alle bildene er tatt ute i naturen – i alle årstider. Med denne vakre boken fører strikkedesigner Sidsel J. Høivik deg inn i sin fargerike verden bestående av nytt og gammelt, tradisjoner, mønster, garn, farger og strikkepinner. Her finner du mer enn 50 oppskrifter til dame på skjørt, kjoler, tunikaer, jakker, skjerf, luer, pulsvarmere og vesker. Sidsel elsker å leke med tradisjoner, farger, teknikker og mønstre og blander gjerne gammelt og nytt på sin helt spesielle måte. Hun bruker gjerne både strikk, hekling, broderi, perler, paljetter og ulike knapper i ett og samme plagg.

 

0 (2)Mer Skappelstrikk
Dorthe Skappel

Nye oppskrifter fra strikkesuksessen – med enda mer lekker Skappelstrikk! Oppskriftene i denne boken har et større spenn i både stil og vanskelighetsgrad enn i den forrige, men det er fortsatt herlig enkle oppskrifter. Alle oppskriftene formidles i tre størrelser – liten, medium og stor – med flotte bilder av plaggene, brukervennlige illustrasjoner for teknikker og tydelig merking av vanskelighetsgrad. Boken er lekkert designet og utstråler varme og ekte strikkeglede. Den er full av herlige bilder tatt av fotograf Agnete Brun med Skappelfamilien hjertelig til stede som modeller. Flere av oppskriftene illustreres med akvareller tegnet av Dorthe.

 

Barnestrikk fra paelas
Frida Farstad Brevik, Siri Hoftun, Trude Melhus Rognstad

0 (3) 2Bli med inn i paelas sin strikkeverden! I denne boken finner du 50 oppskrifter til gutter og jenter i alderen 0–8 år. Her er alt fra tøfler til chunky jakker, nusselige babyrumpere og delikat finstrikk. Populære klassikere, som paelas sin pixielue, krage, vinterdrakt og året rundt-jakke, er med i bearbeidede utgaver, i tillegg til en rekke nye modeller. Strikkeplaggene har et lekent uttrykk og er laget for bruk til enhver anledning. De er enkle i snittet, men med spennende detaljer. Forfatterne har benyttet en rekke morsomme strikketeknikker som popcorn, blondemønster og vevstrikk. I tillegg inneholder boken en grundig strikkeskole.

 

0 (4)Hundestrikk. Oppskrifter til bikkjekalde dager
Randi Lauvrak

30 strikkeoppskrifter fra enkle dekkener og halser til forseggjorte bunader for firbeinte. Designene i boken er helt nye og unike, og flere av dem er inspirert av kjente og klassiske strikkemønstre som nordlandskofta, setesdalsmønsteret og selburosa. I tillegg til detaljerte oppskrifter etter størrelse, viser boken deg hvordan du kan måle hunden og strikke plagg som passer til alle raser og størrelser. Slik får du perfekt passform på plaggene.

 

0 (5)Eventyrvotter
Møyfrid Engeset/Vottelauget

En eventyrlig strikkebok med oppskrifter inspirert av folkeeventyrene. De åtte damene i Vottelauget har latt seg inspirere av skogens eventyr, og snipp snapp snute ble det 20 fantasifulle vottemønstre. Her er alt fra Reveenka, Bukkene Bruse og Nøkken til Tornerose og Askeladden. Men vi finner også Tre nøtter til Askepott, heksegodteri og blåbærskogvott. Vottene er i ulike størrelser, og mønstrene er både enkle og mer krevende – og med store variasjonsmuligheter. Sjarmerende og nostalgisk. Denne boken vil få strikkefingrene til å krible. Det er bare å finne fram pinner og garn, og dikt gjerne videre selv!

 

0 (6)Klompelompe. Strikk til baby, barn og voksen
Torunn Steinsland og Hanne Andreassen Hjelmås

Strikkebloggen og nettbutikken KlompeLOMPE har blitt kjent og populær på grunn av sine vakre og bruksvennlige strikkeplagg for baby, barn og voksne. Nå er endelig oppskriftene samlet i en egen bok. Her finner du over 60 oppskrifter på de nydelige strikkeplaggene fra KlompeLOMPE. Den populære Kjekkaslua er selvfølgelig med, sammen med blant annet gensere, buksedresser, votter og skjerf – plagg til alle årstider. De fleste plaggene er for gutter og jenter fra ett til seks år, men også til babyer og voksne. Mange av oppskriftene er designet både for baby og mamma. Finn dine favoritter og kombiner farger som passer sammen! Oppskriftene er merket med vanskelighetsgrad fra 1 til 3. Her er kjappe og enkle prosjekter og mer utfordrende ting. Alle oppskrifter har forslag til lekre fargealternativer og garnkvaliteter.

 

0 (7)Strikk til barnehagebarn. Varm og glad i barnehagen
Tove Fevang

For at ungane skal ha det bra i barnehagen, må dei vere passeleg varme. I denne boka finn du alt barnehageungar treng av strikkeklede, blant anna teppe, luer, vottar, halsar, sokkar, ullbukser, tynne ullunderklede, jakker, genserar, heile dressar og kvardagskjolar. Kleda er tilpassa ulike årstider, men også inne- og utebruk. Alle plagga er strikka i Sandnes garn og er enkle å strikke, praktiske og ikkje minst slitesterke. Oppskriftene er frå 1 til 6 år.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS