inspirasjon fra Gyldendal forlag

Gyldendals strikkedagbok. En litt annerledes strikkebok!

Foto: Kjetil Nordø

Foto: Kjetil Nordø

Lekker og praktisk dagbok med splitter nye strikkeoppskrifter og masse notatplass!

blaibok

gyldendals-strikkedagbokGyldendals strikkedagbok er en kombinasjon av en strikkeoppskriftsbok, den gamle (og kjære) skoledagboka og en notatbok. Boka inneholder 12 splitter nye design fra seks av våre mest kjente strikkedesignere. Og når disse seks dyktige strikkedesignerne slår seg sammen om å lage en bok, blir det bra! Oppskriftene varierer i vanskelighetsgrad og er til både baby, barn, dame og/eller herre.

I de tre første månedene presenteres flotte modeller fra Paelas. Bak Paelas står Siri Hoftun, Trude Melhus Rognstad og Frida Farstad Brevik. Trioen traff hverandre gjennom Instagram i 2014 og har siden drevet nettstedet www.paelas.com, som selger strikkemønstre digitalt. Paelas har tidligere gitt ut boka Barnestrikk fra paelas med over 50 oppskrifter til gutter og jenter i alderen 0–8 år.

Så følger tre vakre modeller fra Marte Helgetun. Marte driver nettstedet martehelgetun.no der hun selger strikkeoppskrifter, garn og andre ting som hører med. Hun bor i Surnadal og har de samme produktene i gårdsbutikken sin der hun også har strikkekafé for lokale kunder. Hun har tidligere gitt ut bøkene Strikk i all enkelhet. 30 strikkeoppskrifter til barnehagebarn, Strikk til barn. Sjarm i hver maske og Strikketid. Tidløse hverdagsplagg. De to første bøkene har modeller til barnehagebarn, og den siste til voksne.

 

Foto: Nathan W. Lediard

 

img_4691

Foto: Sofie Ødegård

Kristin Wiola Ødegård har lang fartstid innen strikk og design og er blant annet kjent for sine flotte plagg; Retrojakka og Wiolakofta. I denne boka bidrar hun med tre nydelige modeller i glade farger. Kristin har tidligere gitt ut bøkene Strikk med raske pinner, To raske pinner og Lek med tradisjoner som inneholder plagg og tilbehør til barn, damer og herrer.

 

Marianne Jansson Bjerkman, også kjent som strikkeren bak aliaset @knitsandpieces, bidrar med spennende oppskrifter til både liten og stor gjennom årets tre siste måneder. Marianne er kanskje mest kjent for å stå bak de populære oppskriftene Snøløv og Mary, som du finner et godt utvalg av i heftet hennes Mary. De siste par årene har hun utgitt mønstre digitalt på ravelry.com og hos woolspire.no.

Foto: Marianne J. Bjerkman

Foto: Marianne J. Bjerkman

Gyldendals strikkedagbok er uavhengig av årstall og kan brukes år etter år. På månedssidene kan du fylle inn dine planlagte strikkeprosjekter for den aktuelle måneden og oppsummere både ferdigstilte prosjekter og antall meter garn du har strikket. Rikelig med blanke sider innbyr til å bruke boka akkurat som du selv ønsker – år etter år. Det er også satt av god plass til dine egne notater. Her kan du for eksempel lime inn garnprøver, prøvelapper og banderoler, notere ned eventuelle modifikasjoner du har gjort i en oppskrift eller tegne og skrive ned dine egne ideer som kan videreutvikles gjennom året. Boka vil dessuten hjelpe deg med å holde orden på garnbeholdningen og pinnene dine. Med lister over nettbutikker, nyttige nettsteder, ønskeliste, gavestrikk og inspirasjon kombinert med gode strikketips fra forfatterne, vil strikkeåret fra nå av fortone seg som en drøm.

Vi håper dere får stor glede av boka og oppskriftene fremover. Håpet er at Gyldendals strikkedagbok kan inspirere til ny strikk måned for måned året igjennom.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS