inspirasjon fra Gyldendal forlag

Gjesteblogg fra Kristin Wiola

DSC_0034_red

Kristin Wiola Ødegård er selvlært innen design. Hun jobber hos Tjorven Garn i Oslo og har levert design til garnprodusenter og magasiner i en årrekke. I januar 2014 ga hun ut boken «Strikk med raske pinner», og i januar 2015 er hun klar med sin neste bok.

Kristin Wiola Ødegård

Kristin Wiola Ødegård

Min interesse for garn og pinner fikk jeg som 7-åring da jeg etter skoletid gikk på SFO. De voksne var ivrige håndarbeidsdamer som brukte mye tid på å lære oss barna kunsten å strikke.

Jeg ble fort bitt av basillen, og et stykke ut i mitt første skoleår hadde jeg lært meg å strikke sokker til dukken min… på 5 pinner.

Dukken fikk etter hvert en stor garderobe av håndstrikkede plagg, og det gikk ikke lenge før jeg utvidet håndarbeidskunnskapen med hekling og brodering.

Takket være damene på SFO, deres velvilje og tålmodighet, så jeg gleden av å skape og forme ting med hendene.

Siden har jeg strikket, jeg strikket meg gjennom skolen, haugene med hjemmestrikkede mohairgensere og rulleluer vokste seg høye.

Egentlig ble jeg nok sett på som litt av en raring, strikketøyet var alltid med og alltid fremme, enten det var i timene, gående på Karl Johan eller på fest.

 

Så fikk jeg øynene opp for symaskinen til mamma. Stoff hadde jeg ikke, men det stod fire senger i huset og på hver seng lå det et sengeteppe. På et tidspunkt var det ikke ett stoffstykke som hadde sin opprinnelige form, alt var klippet i og sydd om til skjørt og bukser, puter eller vesker.

For noen år siden var jeg en av deltagerene i programmet «designerspirene» på TV 3, der sydde vi fra  syv om morgenen til tolv på natten hver dag i flere uker. Det å leve i en «boble» med kreative mennesker og hele tiden levere ditt aller beste innen søm og design, er noe av det morsomste og mest slitsomme jeg har vært med på.

Jeg elsker å sy, og til bøkene mine har jeg vært flittig med symaskinen og sydd mange av plaggene som er med.

 

b2

Foto: Sofie Ødegård

 

I januar 2014 ga jeg ut boken «Strikk med raske pinner», dette er en bok for inspirasjon og skaperglede med enkle oppskrifter og raske plagg. Boken inneholder 44 modeller, fra luer og halser til lange kjoler. Målet med boken er å inspirere leseren til å mikse garntyper og farger for å skape et unikt uttrykk.

Vi strikkere har som regel en garnkurv med mange forskjellige farger og tykkelser, og noen ganger er det gøy å leke med nøstene og strikke de sammen til et ferdig plagg. Retrojakken var et resultat av min restekurv. Det har etter hvert blitt strikket mange unike varianter av jakken, og det gleder meg stort.

 

DSC_0061_red

Foto: Sofie Ødegård

 

Nå er jeg godt i gang med min neste bok, og i januar 2015 vil den bli å finne i butikkhyllene rundt om i landet. I boken har jeg laget modeller til hele familien og jeg gleder meg veldig til å dele den med dere!

Ta gjerne en titt på min Facebook-side Wiola :)

 

Kristin Wiola

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS