inspirasjon fra Gyldendal forlag

Forfatterne svarer! Hanne Brække Wulff

Hanne svarer

Hanne Brække Wulff har laget boka Gammelt nytt. Vintagestrikk for barn 0-5 år.  Hun  jobber som språkkonsulent, men er også en strikkende småbarnsmor. Hun har studert litteratur og estetikk og har lang erfaring fra forlagsarbeid. Hun mener at om ikke alt var bedre før, så kledde man seg i alle fall stiligere.

Hva strikker du på nå?

– Julegaver! En av de mange tingene jeg lærte da jeg samlet oppskriftene til boka mi, var å forberede meg godt. Ukebladet Alle kvinner, som alle oppskriftene er hentet fra, var strikkerens gode (og litt bedrevitende) venninne: «Strikk 17. mai-kjolen i mars og vær klar for den store dagen.» Det er hun som får meg til å starte julegavestrikkinga i slutten av sommerferien. Akkurat nå er det boblekjoler (med mønster fra Paelas) til jentene mine, strikket samtidig for å unngå krangling.

Hannes strikketøy

 

Når er du mest kreativ?

– Jeg er nok på mitt mest kreative når plaggene skal monteres. Når jeg sitter der og syr og banner og freser, da ønsker jeg meg videre til neste strikkeprosjekt. Jeg rekker opp og starter på nytt, og i tankene mine blir alt så mye lettere neste gang. Innen monteringen er ferdig, har jeg rukket å begynne på et par–tre nye plagg.

Hva inspirerer deg mest?

– Andres ønsker (døtre som trenger boblekjoler), godt garn, interessante fargekombinasjoner – og fordums eleganse. Alt var jo litt finere før, ikke sant. Jeg finner mye inspirasjon i fortidige stilikoner og i gamle oppskrifter. Fryder meg over å gjenskape gamle plagg med nytt garn.

Marilyn Monroe

(Portrettfoto av Hanne Brække Wulff er tatt av Anita Arntzen.)

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS