inspirasjon fra Gyldendal forlag

Årets første strikkebok: Wiolastrikk

wiola

blaibok

Vi åpner det nye året med en lekker strikkebok fra Kristin Wiola Ødegård. Wiolastrikk inneholder 29 oppskrifter og er boken for deg som liker tøffe strikkeplagg.

Her finner du deilige gensere og jakker i variert strikk (og litt hekling) og uttrykk til dame. Du får også oppskrifter på tilbehør som luer, votter og pulsvarmere. Wiola bruker litt av alle teknikker; glattstrikk, flettestrikk, mønsterstrikk og ovenfra og ned-strikk. Hun elsker å finne «nye» fargepaletter, og bruker gjerne kombinasjoner med flere typer garn i samme plagg. Resultatet er et moderne snitt i kombinasjon med herlige, varme ullkvaliteter.

Foto: Sofie Ødegård

Foto: Sofie Ødegård

En hilsen fra Kristin Wiola:
Det er utrolig hvor mye lykke det er i et nøste og et par pinner. Jeg har alltid mange «lykker» liggende, slik at jeg kan ta frem riktig «lykke» på riktig dag. Strikketøyet er med meg overalt, det kunne jo plutselig være at jeg fikk en ledig stund til å ta et par runder.

Jeg elsker å strikke, og jeg er heldig som får lov til å bruke mine kreative evner til å gi inspirasjon til mine lesere. Min verden er full av grumsete farger som inspirerer meg til å lage nye design og jeg leter stadig etter «nye» fargekombinasjoner.

I Wiolastrikk finner du både strikkede og heklede modeller i alle former og varianter, tanken er at plaggene skal brukes i hverdagen og til alle årstider. Bildene i boken er tatt på steder som har hatt og er av betydning for meg, steder jeg var mye som barn og plasser som har gitt meg gode minner. Uttrykket i boken er urbant og lekent, og fotograf Sofie Ødegård har fanget øyeblikket med sine vakre bilder.

Jeg håper du koser deg med boken og finner inspirasjon til ditt neste strikkeprosjekt. Ikke glem at du kan bruke dine egne farger og kreativitet for gi plagget et unikt uttrykk.

Foto: Sofie Ødegård

Foto: Sofie Ødegård

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS