inspirasjon fra Gyldendal forlag

Sløyfer fra Fam Irvoll

Foto: Michaela Klouda

Foto: Michaela Klouda

La deg inspirere av fargerike Fam Irvoll, lag en sløyfe du kan sy fast til favorittplagget ditt eller bruke som hårpynt.

 

Foto: Michaela Klouda

Foto: Michaela Klouda

Du trenger
• stoffrester i jersey, bomull, sateng osv.
• litt tynn platevatt

Slik klipper du
Klipp et stort rektangel til selve sløyfen og et mindre rektangel eller lang remse til tverrbånd etter målene for den aktuelle modellen. Vil du ha en større eller mindre sløyfe, klipper du bitene i den størrelsen du ønsker. Målene er med 1 cm sømmonn.

Fam-313-730605

Foto: Michaela Klouda

Slik syr du
1. Brett det største rektangelet dobbelt rette mot rette og fest med knappenåler langs klippekantene. Sy rundt. Klipp av hjørnene på skrå. Klipp et lite vrengehull på midten (dette vil ikke synes på det ferdige resultatet), og vreng rektangelet. Sy igjen vrengehullet for hånd.

2. Et annet alternativ er å la det stå igjen en åpning i en av langsidene, og vrenge sløyfen gjennom det. Sy også her igjen åpningen for hånd. For å få sløyfen mer fyldig, kan du legge tynn platevatt mellom lagene.

3. Brett det minste rektangelet eller remsen beregnet til tverrbånd, dobbelt rette mot rette på langs, fest med knappenåler og sy langs den ene langsiden. Vreng ved å ta tak i en trådende og trekke den gjennom. Skal sløyfen ha lange bånd, syr du tvers over endene på skrå. La det stå igjen en åpning når du syr langsiden så du kan vrenge båndet gjennom åpningen. Åpningen syr du igjen for hånd.

4. Legg tverrbåndet rundt selve sløyfen og trekk sammen til den blir slik du vil ha den. Sy sammen tverrbåndet på baksiden av sløyfen med noen sting for hånd. Klipp eventuelt av båndet hvis det er for langt. Sy fast sløyfen der du vil ha den. Til sløyfer med lange bånd legger du tverrbåndet rundt sløyfen og trekker sammen slik at den blir slik du vil ha den. Sy deretter tvers over båndet på maskin og la endene bli hengende ned til pynt.

VARIANT 
Brett tverrbåndet dobbelt rette mot rette etter at det er sydd sammen på langs, og sydd sammen i kortsidene. Pass på at den langsgående sømmen ligger midt på remsen. Vreng slik at sømmen i kortsiden vender innover. Tverrbåndet skal nå tres utenpå det store rektangelet som en løkke og plasseres midt på sløyfen.

Illustrasjon: Fam Irvoll

Illustrasjon: Fam Irvoll

 

Oppskriften kommer fra boken Sy klær til kidsa av Fam Irvoll.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS