inspirasjon fra Gyldendal forlag

Lær å sy med Ninas syrom

Foto: Nina Hove Myhre

Foto: Nina Hove Myhre

Jeg heter Nina Hove Myhre og har startet serien Ninas syrom, som jeg planlegger skal bli et komplett bibliotek over syteknikker ispedd prosjekter. Her vil du lære å sy på vanlig symaskin, overlock, coverlock og broderimaskin. Dette gjorde jeg først og fremst for at min niese i Bergen (jeg bor i Larvik) skulle få noen instruksjoner med en symaskin hun fikk av meg, men nå har dette fenget mange fler enn bare henne. Og hvorvidt hun faktisk følger med er jeg litt usikker på.

Jeg er kjemiker, jobber som forsker og med prosessoptimaliseringer, og det er godt mulig at det er min faglige bakgrunn som gjør at jeg ønsker å komme til bunns i det meste. Så når jeg først setter i gang med noe, hobbyer inkludert, gir jeg meg ikke før jeg har forstått det. Det være seg strikking, spinning, søm, utfordringer med maskiner og utstyr. I tillegg er jeg en såpekoker – dette også som hobby og her også med faglig bakgrunn, da denne type kjemi er noe jeg har jobbet med i flere år.

 

sy

 

Jeg syr klær til meg selv og mannen min, jeg syr gaver, ting, vesker, pledd, ja det meste har jeg prøvet meg på nå. Det beste med å lage ting er jo den deilige følelsen når noe er ferdig og blir bra. Og når det ikke blir som jeg håpet, setter jeg meg ned for å finne ut hvor det skar seg. Ofte prøver jeg da igjen – men jeg skal være ærlig å si at noen ting gir også jeg opp. Og UFO-er har jeg liggende overalt i huset, det er de prosjektene som hviler seg litt, men som ikke enda er avskrevet. Det er kanskje flere som kjenner seg igjen i dette?

Jeg håper at serien min, Ninas syrom, kan motivere både nybegynnere, og de som kan sy, til å prøve seg på noe nytt. Målet mitt er ikke at alle skal lære å sy, men at de som ønsker å lære kan gjøre det i sitt eget tempo. Og om du følger episodene trinn for trinn så blir det en naturlig progresjon som plutselig gjør deg i stand til å lage virkelig fine ting. Ikke minst vil jeg at du skal bli sikker nok på deg selv til at du vil prøve deg på vanlige mønstre, eller mønstre fra en fin bok.

 

Se første video med Ninas syrom her:


 

Følg med på Ninas syrom på PUFF utover høsten!

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS