inspirasjon fra Gyldendal forlag

Forfatterne svarer! Kristin Thorsnes

Kristin svarer

Kristin Thorsnes er utdannet frisør og makeup-artist, og hun har vært kreativ hele livet. I 2008 meldte søminteressen seg, og den har vedvart siden. Hun har gitt ut de populære sybøkene Heilt Spesiell og Jubel. Sy glade klær til glade barn og Heilt Spesiell. Sy til liten og stor. Følg Kristin på Instagram på @heilt_spesiell

1) Hva syr du nå? 

– Akkurat nå tegner og syr jeg på flere nye mønster som kommer i min tredje sybok til høsten. Jeg holder på med en genser med lommer, høy hals og biser på ermene som jeg tror blir veldig fin og brukervennlig til både gutt og jente. Seleshorts/bukse og -skjørt tester jeg også ut i disse dager og passer på å få selene passe i lengde så det tar litt tid, men jeg er nokså nærme målet nå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Når er du mest kreativ?

– Når nye stoffer dumper ned i postkassen bobler jeg over av sylyst. Jeg var nettopp på symesse i Älvsjö utenfor Stockholm og der var det mye inspirerende å se. Ellers kan jeg sitte på bussen eller kikke i ett blad og plutselig se en detalj jeg har lyst å teste ut. Jeg har også gått litt bort fra sterke klare farger og er blitt veldig glad i pastellfarger og at stoffene matcher helt når jeg syr av ulike kvaliteter som isoli, jersey og ribb.

barneklaer_thorsnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Hva inspirerer deg mest når du designer?

– Det er mye som inspirerer. Jeg blir selvsagt påvirket av plagg andre sydamer legger ut på Instagram og Facebook. Ellers får jeg inspirasjon fra alle mulige slags bilder jeg kommer over på Internett eller i magasiner. Jeg kan se detaljer nesten overalt rundt meg. Jeg elsker å jobbe med ulike farger og teksturer på stoffene og lage mønster som har god passform. Jeg er også blitt mer og mer opphengt i detaljer etterhvert som jeg syr. Nå bruker jeg lengre tid på å perfeksjonere sømmer og rekker mer opp enn det jeg gjorde før. Det er vel kanskje bare meg som ser forskjellen, men det er veldig tilfredsstillende å være (nesten …;))  100 % fornøyd med sømmene på plaggene jeg syr.

Forfatterportrettet er tatt av fotograf Bjørkhaug.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS