inspirasjon fra Gyldendal forlag

Ny heklebok: Hekle en venn. 35 figurer barna vil elske

Foto: André Hauge

Foto: André Hauge

blaibok

En kald og klar fredag ettermiddag for nærmere ti år siden, satt en lettere nedstemt, ung jente hjemme i stua hos sine foreldre. Hun hadde fått en avvisning hun taklet dårlig, og moren ville ikke dra på helgetur til hytta mens jenta satt alene slik. Moren fikk en genial idé, fant fram en heklenål og noen nøster ullgarn, og på tre minutter hadde jenta lært seg å legge opp masker og hekle staver. Den helga ble det produsert et par pannebånd og en lue, og det ble starten på hobbyen som gjennom de neste årene ble omtalt som «pensjonisthobbyen».

hekleenvenn-21-of-44

Anette Andreassen. Foto: André Hauge

Jenta heter Anette Andreassen, men noen kjenner nok bedre til mitt alterego bareAnette. Da mine venner og jeg vokste til og fikk barn, byttet jeg ut hekleluene med amigurumi og heklede leker til de små. Det gikk imidlertid ikke lang tid før jeg syntes utvalget av oppskrifter på fine heklede leker var litt snevert, og jeg begynte dermed å lage min egne. Bilder av det jeg laget la jeg ut på Instagram, og da fant jeg fort ut at interessen var stor for denne typen leker. I noen år nå har jeg jevnlig oppdatert Instagramprofilen (@bareanette) med fargerike og smånaive heklefigurer, og endelig er oppskriftsboken jeg har jobbet med i halvannet år klar for lansering.
hekleenvenn 2Boken min Hekle en venn krever ingen forkunnskaper i hekling, og er like mye for deg som aldri har heklet før, men som gjerne vil lære. De fleste av oppskriftene består kun av fastmasker, og er svært detaljert presentert. I utviklingen av modellene til boken har jeg lagt vekt på å bruke farger og figurer som appellerer til de minste mottakerne, og med et uttrykk som gjerne taler til de voksne tilskuerne. Dette håper jeg at jeg har lykkes med. De to største inspirasjonskildene på veien har vært mine egne jenter på 3 og 6 år, Turbo og Blidfisen. Disse to er blant figurene som opptrer i boken, men også Onkel Modulf, Dorthea, Terkel, Brumle, Mulle og Melvin har det til felles at de har opphav i mennesker jeg omgir meg med, inkludert meg selv.

 

hekleenvenn-38-of-44

 

Det å lage noe med egne hender gir mestringsfølelse, og gleden en opplever hos mottakerne av håndlagde gaver gir energi til å lage mer. Mye mer! Viser du frem det du lager på Instagram, vil jeg gjerne se det. Legg til @bareanette og emneknaggen #bareanette, så finner jeg deg.

 

Kos deg med heklingen!
– Anette


Fra forlagets omtale:

Gjem bort de heklede gryteklutene du startet på for fem år siden, og bytt ut dukkene til barna dine med heklede rever og dinosaurer. Finn din favoritt, lag din egen vri og varier med fargene. Disse vil garantert ønskes velkommen i leken.

Her finner du 35 oppskrifter på humoristiske dyr og leker, som vil glede både små og store mottakere. Oppskriftene er svært detaljert presentert, og man behøver ingen forkunnskaper i hekling. Lær deg hvordan du hekler en fastmaske, og du er i gang. Før du vet ordet av det, blir du inspirert til å gå egne veier og lage dine egne fantasidyr.

 

Foto: André Hauge

Foto: André Hauge

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS