inspirasjon fra Gyldendal forlag

Forfatterne svarer! Anette Andreassen

Anette svarer

Anette Andreassen er forfatteren bak den søte boken Hekle en venn. Hun er oppvokst i Sandnes, men er i dag bosatt på Ålgård sammen med sin mann og to døtre. Hun er utdannet innen markedskommunikasjon, og jobber til daglig innen finans i et internasjonalt IT-firma. Hun er kjent på Instagram som @bareanette.

1) Hva hekler/strikker du på nå? 
– Det ville vært enklere å svare på hva jeg ikke hekler (eller strikker) på nå, for utallige prosjekter samtidig er min spesialitet. Får jeg en idé må jeg ofte starte på den med det samme, slik at den ikke blir glemt. Når jeg får fullført den er en helt annen sak… Akkurat nå hekler jeg en liten uro med fly, skyer og stjerner til en rykende fersk verdensborger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Når er du mest kreativ?

– Kreativiteten bobler nok mest når jeg ikke har tid til å gjøre noe med det, som når jeg sitter på jobb eller imens jeg lager middag. Jeg har endelig tatt til fornuft og begynt å bruke en notatbok aktivt for disse tingene, og forsøker stadig å bli flinkere på å tegne og notere ned i stedet for å legge opp til enda et nytt prosjekt. Jo flere prosjekter jeg har liggende påbegynt, dess mer kreativ blir jeg – og jeg må ofte grave litt i hukommelsen for å finne ut hva jeg egentlig har liggende på bordet foran meg. Her kommer min selvdiagnostisering «ADHD i hendene» inn i bildet.

3) Hva inspirerer deg mest når du designer?
– Når det gjelder heklingen blir jeg mest inspirert av uventede fargekombinasjoner rundt meg, eller av rare navn og egenskaper hos mennesker jeg møter. Strikkeinspirasjon finner jeg ved å bla i bilder hos dyktige strikkejenter på Instagram, og jeg tar gjerne utgangspunkt i en eller flere oppskrifter og lager min egen vri. Å følge oppskrifter slavisk er ikke min styrke, det må være rom for litt kunstnerisk frihet.

Forfatterportrettet er tatt av André Hauge.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS