inspirasjon fra Gyldendal forlag

Snart jul: Furukonglenisser

Foto: May B. Langhelle

Foto: May B. Langhelle

 

bilde[2]

Det lakker og lir mot jul, enten vi liker det eller ikke. Hva med å benytte de fine høstdagene til å samle inn kongler, pinner og mose til julens pynt og dekorasjoner? En super aktivitet for hele familien.

May B. Langhelle (som du kan lese om i dette innlegget) og Heidi Bjørnsdotter Thorvik har laget den nydelige juleboken GOD JUL. Julepynt, gaver og kaker til glede og inspirasjon som kommer rykende fersk fra trykkeriet i disse dager. De har tatt for seg gode og tradisjonsrike prosjekter fra vår egen barndom og gitt dem et tidsriktig preg i form av andre materialer og farger. En av bokens prosjekt er disse artige furukonglenissene.

Foto: May B. Langhelle

Foto: May B. Langhelle

Enkle furukonglenisser med ullue, godt trukket ned i pannen. Litt sånn som den gamle fjøsnissen var.

Klipp ut en trekant til lue av gammelt ullstoff eller ny, tynn hobbyfilt. Luen kan sys sammen bak med enkle tråklesting eller pyntesting. Vil du at det skal gå enda kjappere, tyr du til limpistol og limer den sammen. Lim luen på konglen samt treperler til øyne. Vil du ha en ekstra raggete nisse, dytter du litt saueull som hår under luen.

For oppheng: Surr tråden godt rundt toppen av konglen før du syr eller limer fast luen. Trekk deretter tråden opp gjennom spissen av luen. Lag en liten gjeng med nisser og la dem dingle fra en grein. Prøv deg fram med forskjellige treperler og se hvordan nissene forandrer uttrykk.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS