inspirasjon fra Gyldendal forlag

Lag det selv!

Foto: Helge Eek

Foto: Helge Eek

blaiboken

Et av de mest kreative menneskene jeg kjenner, er Ellen Dyrop. Ellen er stylist og utdannet innen kunstfag ved Høgskolen i Oslo, og lager reportasjer om interiør og hobby i ulike magasiner.

Vi ble kjent i 2008, og siden den gang har vi laget fire bøker sammen – hun som forfatter og jeg som redaktør.  Hennes første bok, Sjarmerende gjenbruk, ble skrevet i samarbeid med Hanna Kristinsdóttir, og er et vell av gode ideer hovedsakelig i shabby chic-stil.

Ellens siste bok, Sjarmerende retro, tar imidlertid for seg den morsomme og fargerike retrostilen, hvor du får 130 kreative ideer til prosjekter du kan lage til deg selv og hjemmet ditt. Her finner du blant annet oppskrifter på smarte oppbevaringsbokser, trekk til symaskinen og strykebrettet, søte puter, lamper og magneter av barnas lekedyr. Eller hva med å lage en klokke av favorittboken din fra barneårene, et gjøkur i teak kontaktpapir eller søte papirblomster?

Et av mine favorittprosjekter fra Sjarmerende retro er hva du kan lage av brukte glass, en lekefigur, sterk lim og litt spraymaling. Enkelt som bare det og en fin aktivitet å gjøre sammen med barna.

retro

Foto: Helge Eek

retro1


Figurene er limt fast til lokket eller glasset med Araldite superlim (pass på fingrene, dette er sterke saker!). Del eventuelt figurene i to og lim den ene halvdelen inni og den andre utenfor glasset eller lokket.  Spraymal lokket hvis du vil det. Du finner masse inspirerende farger og spraymaling på panduro.no eller kem.no.

PS! Ellen har også en inspirerende blogg, besøk den på charmerendegjenbruk.blogspot.no.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS