inspirasjon fra Gyldendal forlag

Julehilsen fra forfatterne bak boka GOD JUL

heidimay

Den store dagen nærmer seg med stormskritt. For mange stiger adrenalinet og stresset i kroppen omvendt proporsjonalt med dagene som minker frem mot jul. Vi blir mer og mer fjernstyrte, og lunta blir kortere… Hvor ble det av førjulstida vi så for oss i fjor, da vi tenkte…neste jul…da skal det IKKE bli sånn som dette! Da skal jeg starte i god tid. Og jeg skal bare nyyyte! Men akk o ve. Slik ble det visst ikke i år heller.

Heldigvis er det ikke for sent: Vi kan velge. Vi kan velge å la være. Du kan velge å la være. Selv om det er mye igjen på den lista di, så ta en titt på den. Hvor mye kan du stryke uten at noen merker det fnugg? Bortsett fra at det blir litt koseligere kanskje.

Vi som skriver dette er Heidi og May, forfatterne bak juleboka GOD JUL. Julepynt, gaver og kaker til glede og inspirasjon. Vi har rett og slett bestemt oss for at det går an å kose seg i desember før julaften. Med boka vår har vi hatt et ønske om å strippe ned maset. Gi folk ideer, små historier og rett og slett spre god stemning. Lag deg en kopp te, sett deg i en god stol og les litt i boka vår. Mimre litt med oss, smil og kanskje tenk … hmm … det visste jeg ikke fra før av. At det er derfor det heter Lussekatter. For eksempel. Det handler om å ta noen valg. Du må ikke lage sju sorter. Selvfølgelig må du ikke det! Men er det din form for kos i desember, ja, da kjører du på med det.

For oss er en god julefeiring tid sammen med familien. Tradisjonene. De tingene vi alltid har gjort og noe helt nye i skjønn forening. Duften av pinnekjøtt i huset og julemusikken i bakgrunnen. Juletreet og stjerna. Du vet. Ganske så tradisjonelt med andre ord.

Skulle du få lyst, sånn helt på tampen, til å lage noe nytt og pynte julebordet med, så får du her tips til noen raske julestjerner. De ble laget på 1970-tallet i rød og grønn filt med gule perler som støvbærere. Vi har byttet ut filten med brukt linstoff. Se på bildet og klipp ut tre blomster i stoff i tre forskjellige størrelser. Sy dem sammen med lintråd og franske knuter. Spre dem utover duken som pynt. Bruk dem som tallerkendempere eller noe helt annet.

 

Foto: May B. Langhelle

Foto: May B. Langhelle

 

Vi ønsker deg en god innspurt med så senka skuldre du kan. Husk å kose deg!

 

God jul fra Heidi og May

 

Heidi er faglærer og underviser i kunst og håndverksfag. Hun driver VØLT, et enmannsforetak basert på gjenbruk og naturmaterialer. Heidi produserer for salg gjennom bloggen voelt.no.

May jobber som fotograf og har tidligere gitt ut bøkene Myk Start. Strikk til babyen og Sikksakk. Sy barneklær av brukte voksenklær. May har bloggen mykstart.blogspot.no

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS