inspirasjon fra Gyldendal forlag

Et rom av gamle ting

Foto: Marthe Holien Bø

Foto: Marthe Holien Bø

GJESTEBLOGG AV MARSIPANOGSMILEFJES

martheSammen med mann og barn flyttet Marthe fra storby til bygd, fra leilighet til kjeller og fra kjeller til et gammelt hus fra 1880.

 

Kom inn, stig på. Ja, det er litt kaldt på gulvet her, men senga er lav og lett å komme seg oppi. Her kan du varme kalde tær under dundyna, mens det varme lyset fra norgesglasslampa gir akkurat nok skinn til at du kan plukke ei bok fra den gamle trekassa og lese noen linjer før du lar natta komme. I natt sover du på gamle paller, funnet på låven på gården vår. De lå stablet i en haug, og jeg syntes de fortjente noe bedre enn å tjene som gulvfyll i en mørk og forlatt låve. Jobben som seng klarer de utmerket.

 

Foto: Marthe Holien Bø

Foto: Marthe Holien Bø

 

Inne på låven fant jeg også trekassa. Den står høyreist og rak i ryggen, og har den viktige oppgaven å passe de gamle bøkene til Margareth, hun som bodde her før oss. Bøkene med titler som ”død og småsuppe” og ”mannen som gikk baklengs” lå gjemt på loftet her. Sidene har gulnet og ryggen er blass, men et levd bokliv er vakkert. Og de spennende historiene er de samme som før. De overlever solskinn, mørke loft, pappesker.

Før du slukker lyset kan du tenke litt på hva det gamle norgesglasset har inneholdt før. Kan hende kirsebærsaft? Sylta plommer? Pærer? Men aldri lyspærer. Sånn som nå.

 

Foto: Marthe Holien Bø

Foto: Marthe Holien Bø

Her inne, på gjesterommet vårt, har alt en historie, alt er brukt på nytt. Noe har fått en ny funksjon og fungerer kanskje bedre nå enn i sin tidligere rolle. Det er nok derfor jeg liker rommet så godt, her har jeg levd ut min gjenbruksånd til det ytterste.

 

http://marsipanogsmilefjes.blogspot.no/.

Instagram: @marsipanogsmilefjes

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS