inspirasjon fra Gyldendal forlag

Boktips: Ta tiden tilbake av Ellen Dyrop

Ta tiden tilbake

 

Endelig foreligger en norsk håndbok for en bærekraftig hverdag med grønn livsstil. Her er inspirerende og nyttige tips til hvordan du kan ta tiden tilbake og gjøre den god for deg selv og andre.

blaibokBoken løfter frem det gode hverdagslivet og er spekket med kreative ideer. Her finner du blant annet sunne og enkle matoppskrifter og smarte rydde- og rengjøringstips. Du lærer hvordan du kan anlegge en gjenbrukshage, og om vedlikehold og redesign av klær. Her finnes også mange sparetips som gir et pusterom i økonomien.

La deg inspirere til en roligere julefeiring, kjenn på gleden over nybakt brød og se nytten av å lage «hull» i kalenderen fremfor å streve etter å fylle hvert ledige øyeblikk. Ved å ta seg tid til å se etter de små tingene i livet, vil man oppleve magien i de første gulrotspirene som kommer opp i kjøkkenhagen, en blåbærtur eller det å lage trolldeigfigurer sammen med barn.

Ta tiden tilbake

Utdrag fra boken:

SKJØNNHET OG PERSONLIG PLEIE

Mange bruker mye penger og store ressurser på dyre kremer, makeup og parfyme. Ofte har disse produktene tilsetningsstoffer som vi ikke har godt av. Jeg kan godt unne meg en god dagkrem og en deilig parfyme, men det finnes mange tips til hva du kan lage selv. Når jeg drømmer om spabehandlinger og velvære, kan behovet mitt dekkes av en god ansiktsmaske og et varmt bad med deilige badeposer. Smører du deg med oliven- eller arganolje fremstilt av fruktene til argantreet etter badet, holder huden seg myk og fin. Egentid og egenpleie handler ofte om å ta vare på seg selv, og ikke nødvendigvis om dyre spaopphold!

 

KAFFESKRUBB TIL KROPPEN

Hell 2 dl olivenolje i en skål, og tilsett kaffegrut. Bruk skrubben på hele kroppen. Lar du den sitte på i noen minutter, virker den enda bedre.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS