inspirasjon fra Gyldendal forlag

Ny hobbybok: Lær å sy! For nybegynnere i alle aldre av Malin Mongs og Elisabeth Lerheim

laer_aa_sy

blaibok

Hei fra forfatterne Malin og Elisabeth!

«Så hyggelig at du vil bli med inn i våre glade og kreative verden! Det å skape noe med symaskin er så utrolig gøy! Denne sygleden ønsker vi å formidle videre til nye syere i alle aldre. Vi vokste begge opp med håndarbeid av alle slag rundt oss. Symaskin, stoff, trådsneller og knappenåler var en helt naturlig del av hverdagen – og kjøkkenbordet. Vi fikk tidlig lov til å prøve oss på ulike ting, og har aldri sluttet.

Våre barn har også vokst opp omgitt av stoff og tråd og sovet godt til symaskinens dur. For dem er det helt naturlig å realisere sine ideer ved hjelp av nål og tråd. Den dagen vi for første gang sto foran symaskinen med ivrige barn som så gjerne ville sy, savnet vi en bok som kunne fortelle oss hvor i alle dager vi skulle starte! Som kom med forslag til ting som var enkle nok til at barna kunne klare mye selv, og som de faktisk var interessert i å lage. Vi har prøvd oss frem og gjort massevis av erfaringer. Disse vil vi gjerne dele med andre, i håp om at det skal inspirere flere til å kaste seg ut i sømverdenens gleder. Erfaringene er like relevante for store så vel som for små nybegynnere.

Vi har ingen utdanning innen søm. Men vi har en lidenskap for å sy! For å leke oss med farger, stoff, bånd, gjenbruk og så videre. Vi har gjort aktiv bruk av vår faglige yrkesbakgrunn som pedagog og ergoterapeut, og dette gjenspeiles i måten vi har valgt å utforme boken på. Her presenteres ikke de «mest perfekte løsningene», men de enkleste. Fokuset vårt er at du skal leke deg med symaskinen, bruke kreativiteten og velge din egen stil på det du lager, og at du kommer i mål med prosjektet. Så skal du se at selvtillit, motivasjon og ferdigheter øker etter hvert. Skaperglede er den beste drivkraften!

Følg oss på instagram @1_2_3_sy
Her fortsetter vi og viser frem nye variasjoner av ting fra boken. Følg med og la deg inspirere! Tagg gjerne ting du lager fra boken med @1_2_3_sy og #læråsy»

Malin og Elisabeth

sy2

 

Forlagets omtale av boken:

Skal du lære barn å sy, men vet ikke helt hvor du skal starte? Eller er du nybegynner selv? I denne boken finner du kjappe og enkle prosjekter for nybegynnere i alle aldre.

Gjennom bilderike forklaringer lærer du hvordan du kommer i gang ved symaskinen og kan lage nyttige og kule saker og ting som du raskt blir ferdig med.

Boken inneholder en «kreativ verktøykasse» som gir deg massevis av ideer til hvordan du kan sette ditt personlige preg på det du lager. Hva er din stil? Søt eller rocka?

Du trenger ikke dyre materialer for å komme i gang. Gå på skattejakt i skuffer og skap. Ved å bruke gamle klær, pledd, duker og gardiner får du en morsom og unik stil. Dessuten er det lettere å slå seg løs når man ikke har brukt så mye penger på stoff. Det er bare fantasien som setter grenser!

«Dette er boken vi ønsket oss da vi begynte å sy med våre barn. Vi elsker å sy, og håper at våre tips og erfaringer kan inspirere andre, både små og store, til å oppleve den samme sygleden.»

Foto: Andreas Bache-Wiig

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Abonner på denne feeden via RSS